Hvor længe kan mad holde i fryseren?

Her finder du svar på, hvor længe din mad kan holde i din fryser. Dette er nyttig vide, idet der er stor forskel på holdbarhed alt efter, om du fryser kød eller for eksempel brød ned. 

Her er et par gode råd til hvor længe madvarer kan opbevares i ens fryser. 

Kød

  • Hakket kød: 4 måneder
  • Svinekød: 3-6 måneder
  • Hele stykker oksekød: 1 år
  • Lammekød: 1.5 år
  • Magert vildt: 1,5 år
  • Fisk:
  • Fed fisk: 1.2 måneder
  • Fiskefars: 1-2 måneder
  • Mager fisk: 3-6 måneder
  • Gravet og røget fisk 3-4 måneder

Mejeriprodukter

Herunder finder du tips og tricks til opbevaring af de kendte mejeriprodukter, som de fleste mennesker har i deres fryser

Mælkeprodukter

3 måneder (fløde bør ikke bruges til eksempelvis flødeskum, men gerne til sovs og så videre. Flødeskum kan fryses og piskes op igen efter optøning.)

Ost

3 til 4 måneder (alt efter fedtindhold)

Bagværk

Alt efter fedtindholdet holder det 2 til 8 måneder. Jo mere fedt, desto kortere holdbarhed i fryseren.

Frugt & Grønt

Som udgangspunkt kan det holde sig i 10 til 12 måneder p.g.a det meget lave fedtindhold.

KILDE: Fødevarestyrelsen. 

<-- tilbage til tips & tricks